erikacoachingEgy vállalkozást létrehozni, vezetni, és fejleszteni bizony nem könnyű, főleg ha egyedül csinálunk mindent. Emlékszem az első próbálkozásaimra, szinte minden időmet és energiámat felemésztették. Az ötlet kitalálásától a marketingen át, adminisztráció, informatika (weboldal, networking, kutatás) mindent én akartam csinálni, természetesen nem bíztam rá senkire. Meg voltam győződve róla, hogy mire embert szerzek, és elmagyarázom mit kell csinálni, addigra én már rég kész vagyok a feladattal. Persze nem értek mindenhez, és mindent megtanulni is szinte lehetetlen. Próbálkoztam én sokat,grafikák készítése,(persze nem tudok rajzolni), SEO (keresőoptimalizáláson,még előadásokra is elmentem, de nem vagyok webfejlesztő), marketing (de kapcsolati tőke hiányában ez is kudarcot vallott), szóval mindezekpont attól vették el az időt, amire a vállalkozás épült volna. Rájöttem, hogy egyedül nem fogok boldogulni, és nincs más hátra, mint delegálni a feladatokat. Azt,hogy ki milyen feladatokat oszt ki,nyilván függ az anyagi kerettől is, de ha valamire nincs pénzünk ne aggódjunk, mert később még mindig bővíthetünk (kivételek persze vannak, ilyenpéldául egy SEO barát honlap, mert ezt később nehéz és költséges „javítani”, bár ez sem lehetetlen).

De mikor és mit delegáljunk? Mert bár időt, és pénzt takarítunk meg,koránt sem jelenti azt, hogy bármilyen feladatot átruházhatunk akárkire. Íme 5 kulcsfontosságú kérdés, ötlet,amit feltehetsz magadnak.

- Válaszd ki milyen feladatokat vagy hajlandó átruházni. Tartsd meg azokat,amiket mindenképp neked kell megcsinálni. Amit nem tudsz, vagy nem érdekel add ki másnak. Például, honlapkészítés, SEO fejlesztés, vagy közösségi hálózatépítés.

- Válaszd ki az erre legalkalmasabb embert,vagy szakmailag a legjobb tudással rendelkezőt. Ne aszerint válassz, hogy épp ki ér rá, ne a barátodat,vagy épp valamelyik családtagodat bízd meg, mert épp ingyen megcsinálja. Lehet, hogy egy szakember nem a legköltségkímélőbb megoldás, de hosszútávon mindenképp megéri.

- Vedd figyelembe,hogy rendszeres munkáról van-e szó,a jövőben milyen gyakorisággal lesz rá szükség, ebben az esetben érdemes mindig ugyan arra az emberre bízni a munkát.

- Adj egyértelmű utasításokat! Ha sikerül megtalálni az egyensúlyt a „szájbarágás „ és a felszínes utasítások között, az a siker kulcsa, ilyenkor elég arra visszagondolni, mi milyen képzést kaptunk újonc korunkban. Elég idő áll-e rendelkezésre a megfelelő betanításra,kérdések megválaszolására, ellenőrzésre,és az utómunkákra ha ez szükséges.

- Hosszútávon milyen hatással lesz a munkánkra, ha nem mi hozzuk meg a döntést. Bizonyos feladatokat nem lehet másra hárítani, például egy új munkatárs kiválasztását, ebben az esetben fontos, hogy mi kivel tudunk jól együttműködni.

Ha ezekre a kérdésekre mind igen a válasz, akkor érdemes a munkát átruházni másra.

Tipp

- Vegyük figyelmebe a projekt időkereteit, határidőket.

- Mennyi idő áll rendelkezésünkre, anyagi keret.

- Van-e idő a hibák kijavítására, ha ez szükséges.